Organisatie Advies

Worden bij u in de onderneming ook vaak keuzes gemaakt die zijn ingegeven door de waan van de dag? Of heeft u eigenlijk niet meer zo scherp het onderscheidende vermogen van uw onderneming op het netvlies? Met een plezierig kritische blik kijkt OKBV naar uw bedrijf of organisatie.

‘De organisatie centraal’

Organisatie advies is voor MKB-organisaties in de professionele zakelijke dienstverlening. OKBV wordt vaak gevraagd door ondernemingen die vastlopen door wijzigingen in de marktsituatie of in de organisatie. De aanpak van OKBV richt zich ook op ondernemers die juist door groei van het bedrijf een professionaliseringsslag moeten maken.

Wat doet OKBV?

OKBV legt in haar aanpak vaak het accent op het bepalen van het onderscheidend vermogen van de onderneming. Vragen die daarbij onder andere aan de orde komen zijn: Hoe kan je dat onderscheidende vermogen beter benutten? Hoe combineer je vakmanschap met ondernemerschap? En wat is de rol van de directeur-eigenaar als het gaat om persoonlijk leiderschap?

Wat is het resultaat?

Door samen te verkennen wat de kern van het vraagstuk is, kunnen veranderingen worden gebracht in de huidige situatie. De resultaten daarvan zijn onder andere:

  • Duidelijkheid over het onderscheidend vermogen en de versterking daarvan
  • Focus waardoor heldere keuzes kunnen worden gemaakt
  • Anders leren kijken naar de eigen onderneming, naar klanten en daardoor toename van eigen ondernemerschap
  • Plezier en meer balans in vakmanschap en ondernemerschap

Marian Pérez over Organisatie Advies:

‘Je legt wel je hele hebben en houden op tafel’

Marian Pérez heeft een eigen notariskantoor in Voorschoten. Zij huurde OKBV in om haar te adviseren over hoe Just Notaris Pérez zich kan aanpassen aan de veranderingen in de wereld van het notariaat. “Marit heeft mij eerst laten beseffen dat niet elke notaris hetzelfde is. Vervolgens heeft zij mij heel duidelijk laten zien waar mijn kracht ligt en waarom cliënten voor ons kiezen.”

“Door haar aanpak ben ik heel anders naar mijn praktijk gaan kijken. Maar ook naar mijzelf als notaris en naar de diensten die ik wil leveren. En niet te vergeten naar de cliënt en hoe we die moeten benaderen. Zo zijn we nu veel progressiever in het benaderen van cliënten geworden”, aldus Marian Peréz. Zij zegt een tijdlang met de waan van de dag te hebben geleefd. “Door Marit heb ik nu weer heel helder op het netvlies waar ik naar toe wil, hoe ik dat wil bereiken en op welke wijze ik dat wil doen.”

Over haar contact met Marit Oosenbrug vertelt Marian Pérez: “De sfeer van onze gesprekken was altijd heel relaxt. Dat moet ook wel, want je legt wel je hele hebben en houden op tafel. Dat is in het begin best wel moeilijk. Marit komt snel tot de essentie en legt de vinger op de zere plek.”

Bekijk het interview met Marian Pérez