Over OKBV

Marit Oosenbrug is in 2008 met OKBV begonnen. Een eigen organisatieadviesbureau met aandacht voor de ondernemer en werknemer binnen de organisatie. Met haar diensten en aanpak levert zij een toegevoegde waarde op de gebieden succes, passie, plezier en inspiratie.

Marit Oosenbrug:

‘Ik help ondernemers succesvol te zijn’

Marit Oosenbrug“Organisaties bestaan uit mensen. Haal je de mensen weg dan blijft er niets dan een juridisch leeg hulsel over. Mijn droom is om te zorgen dat mensen ten volle hun talenten, hun passie en plezier in hun onderneming kwijt kunnen, zodat iedereen datgene doet waar hij of zij goed in is en blij van wordt. Dit is namelijk een voorwaarde voor duurzaam succes, inspiratie en plezier in presteren. OKBV wil zichtbaar bijdragen aan het vergroten van succes door ondernemers te helpen hun passie te (her)ontdekken, dromen te verwezenlijken en te begrijpen op welke manier deze zijn in te passen in de doelen van de onderneming.”

Ik ben getrouwd en ik heb twee kinderen. Ik heb bedrijfskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam en fiscaal recht aan Rijksuniversiteit Leiden gestudeerd. Daarnaast heb ik een MBA aan Nyenrode Business Universiteit gedaan en een opleiding voor veranderkundige aan SIOO. Voordat ik met OBKV begon heb ik gewerkt bij Achmea, Loyens & Loeff, PricewaterhouseCoopers en ABN AMRO.

Brede blik

Ik heb een brede blik en ik kan heel goed verbindingen leggen. Door mijn analytische blik kan ik snel de logica en emotie achterhalen en mijn creativiteit helpt in het zien van meerdere oplossingsrichtingen en mogelijkheden. Maar bovenal houd ik van mensen. En heb ik een passie voor anderen iets leren en een fascinatie voor hoe organisaties functioneren en werken. Dit alles zorgt ervoor dat ik in staat ben om mijn klanten daadwerkelijk een stap verder te helpen. Overigens ben ik daarbij niet bang om van de gebaande paden af te wijken. Juist door te zeggen wat anderen denken maar vaak niet durven te zeggen krijg ik mensen en daarmee organisaties in beweging.

“Ik wil ondernemers helpen succesvol te zijn op een manier die bij hen past, waarin iedereen zijn of haar talenten, plezier en passie in kwijt kan èn die de onderneming een stap verder brengt.”

‘De kunst van de koerswijziging’

‘De kunst van de koerswijziging’ is de titel van het boek van Marit Oosenbrug. Hierin geeft zij haar visie op het ondernemerschap van kleine ondernemingen. Het boek gaat over passie voor het vak, persoonlijke ambitie en het realiseren van dromen. Maar uiteraard ook over de dilemma’s en uitdagingen die hiermee gepaard gaan.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar het boek? Klik hier voor een voorproefje. Uiteraard kunt u het boek ook bestellen via ons bestelformulier. ‘De kunst van de koerswijziging’ kost € 18,50. Dit bedrag is inclusief BTW en verzendkosten.

OKBV steunt Child at Venture

Child at VentureChild at Venture is een organisatie die jongeren op de Filipijnen helpt om een eigen bedrijf te starten. De stichting steunt hen om vanuit hun eigen kracht en talent dromen en ambities waar te maken. Niet alleen voor henzelf maar vooral ook om een inspiratiebron te zijn voor anderen. Het doel en de visie van ‘Child at Venture’ komt enorm overeen met de visie van OKBV. Ook ik wil immers ondernemers/mensen helpen bij het waarmaken van hun dromen en zorgen dat zij succesvol zijn in wat zij willen bereiken. En ik wil ook dat zij hun passie ontdekken, plezier uitstralen en daarmee een inspiratiebron voor hun omgeving zijn. Kortom, het is niet meer dan logisch dat OKBV de stichting ‘Child at Venture’ steunt. www.childatventure.org.