Strategisch Coachen

Het gevoel altijd voorop te moeten gaan in ‘de strijd’, geen helder zicht meer te hebben op de koers van uw bedrijf of niet meer weten waarom u eigenlijk uw onderneming ooit begonnen bent? OKBV brengt door intensieve coaching gesprekken het plezier en de passie weer terug.

‘Uiteindelijk moet het ergens toe leiden’

Heeft u ook het gevoel dat uw medewerkers opener naar u zouden kunnen zijn, en dit u als directeur een stap verder zou helpen? Of is uw zicht op de eigen koers en uw functioneren als leider niet meer zo helder? Het zijn voorbeelden die aanleiding zijn om u door OKBV strategisch te laten coachen.

Voor wie?

Strategisch coachen is voor top en hoger kader bedrijfsleven. Voor ondernemers, directeuren en managers.

Wat is de aanpak?

De aanpak hangt natuurlijk sterk af van uw vraag. De persoonlijke benadering staat altijd voorop. De coaching heeft plaats door middel van meerdere gesprekken. De frequentie van deze gesprekken wordt in overleg vastgesteld.

Wat is het resultaat?

De coaching gesprekken leiden uiteindelijk tot een beter zicht op uw functioneren als ondernemer, directeur of manager. De resultaten zijn onder andere:

  • Heldere focus en daardoor weer duidelijkere keuzes kunnen maken
  • Verhoogd bewustzijn op eigen handelen en daarmee een gedragsverandering, zodat er meer ruimte op meerdere lagen in de organisatie ontstaat voor anderen om eigen verantwoordelijkheid en initiatief te nemen
  • Minder geleefd worden, meer rust en daarmee ruimte voor creativiteit

Johan Burger over Strategisch Coachen:

‘Marit is oprecht geïnteresseerd in mensen’

Johan Burger is algemeen directeur van ATKB en heeft verschillende nevenfuncties waaronder zijn voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van de Rabobank Vlietstreek-Zoetermeer e.o.. Door OKBV heeft Johan Burger zich strategisch laten coachen. “Waarom? Omdat ik het gevoel had dat te veel uit mij moest komen en ik ook niet meer precies wist wat mijn drijfveren waren. Dus waarom doe ik wat ik doe?”

Over Marit Oosenbrug zegt Johan Burger: “Ik heb haar leren kennen als iemand met een brede visie en kijk op het gebied van management maar vooral ook als iemand die oprecht geïnteresseerd is in mensen. Ze heeft veel praktische maar ook theoretische kennis.”

Wat Johan Burger tijdens het coaching traject vooral aan het denken zette was haar vraag wie tijdens een vergadering met veel mensen het raam open doet als het in de ruimte te warm wordt. “Dat ben ik dus. Dan is de vervolgvraag vind je dat fijn? Of heb je het gevoel ‘ik ben altijd degene die het raam open moet doen’. En dat laatste is een beetje bij mij het geval. De vervolgvraag is dan geef je de medewerkers wel genoeg ruimte of ben je te dominant? Ik heb het bedrijf zelf opgezet en nu heb ik ook seniors die soms een andere visie hebben dan ik.”

De gesprekken met Marit hebben Johan Burger veranderd. “Ik ben wat bewuster omgegaan met delegeren en nu ook veel breder en strategischer met het bedrijf bezig. En dat komt door Marit die toch altijd wel een kritische noot durft te plaatsen.”

Bekijk het interview met Johan Burger